Un sistema de demanda gairebé ideal (Angus Deaton, Premi Nobel d’Economia 2015)

La Reial Acadèmia Sueca de Ciències ha anunciat que lliura el Premi del Banc Nacional Suec de Ciències Econòmiques en memòria d’Alfred Nobel del 2015 a Angus Deaton, de la Universitat de Princeton, “pel seu anàlisi del consum, la pobresa i el benestar”.

Deaton va nàixer a Edinburgh el 19 d’octubre del 1945. Es va graduar en el 1967. Es pare de dos fills, nascuts en 1970 i 1971. La seva tesi doctoral fou sobre “models de demanda de conusmidor i la llur aplicació en el Regne Unit”. Aquest ha estat el sentit de la seva recerca. En el 1980, juntament amb John Muellbauer desenvolupà el Sistema de Demanda Gairebé Ideal. En aquest sistema, l’estimació de la demanda de cada bé depèn dels preus de tots els béns i dels ingressos individuals. En els anys 1990, Deaton treballà en la teoria del consum, defensant una aproximació a partir de com els individus adapten el seu consum individual d’acord amb els seus ingressos individuals. El concepte prevalent fins llavors havia insistit en els ingressos i el consum agregats. Aquest canvi d’aproximació el va dur també a qüestionar els sistemes d’estimació de pobresa, en favor d’uns que es fonamentin en estatístiques basades en llars indviduals.

Lligams:

Angus Deaton: consumption, poverty and welfare (pdf)

Aquesta entrada ha esta publicada en 6. La Civilització. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada