Revisen 100.000 galàxies a la recerca de civilitzacions de nivell 3 en l’escala de Kardashev

Cosmosociologia: Fa 50 anys, Nikolai Kardashev va publicar la seva famosa escala sobre civilitzacions. Si una civilització de tipus I és capaç de mobilitzar l’energia del seu planeta i la de tipus II la del seu estel, la de tipus III és capaç d’aprofitar tota la lluminositat d’una galàxia. Freeman Dyson, també en els anys 1960, suggeria que una civilització de tipus III podria ser detectada a través de la calor emesa per les seves potents tecnologies. Aquesta és la tasca que s’han proposat des de l’equip G-HAT (Glimpsing Heat from Alien Technologies). Tot just aquesta setmana publicaven un nou article.

En aquest article, Griffith et al. han examinat dades recollides pel Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) referents a un total de 100.000 galàxies. Se centren en la banda d’infraroig central (MIR).

No hi ha cap galàxia que indica un reprocessament artificial de més del 85% de la radiació estel·lar. Tot i així, sí que hi ha un total de 50 galàxies que mostren lluminositats elevades de MIR que podrien atribuir-se a reprocessament de més del 50%.

Arp 220

Entre aquesta cinquantena de galàxies, hi ha Arp 220. Cinc de les galàxies no eren catalogades, i unes 19 ho eren, però pobrement. Particularment, interessants són cinc galàxies espirals passives que mostren una ratió d’emissions “IR mitjà”/”UV proper” inusualment elevada. Aquestes són, per Griffith et al., mereixedores d’atenció.

Aquesta entrada ha esta publicada en 6. La Civilització. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada