El meteor de Txeliàbinsk provoca centenars de ferits

Unes 18 hores abans de la màxima aproximació del microplaneta 2012 DA14 a la Terra, un planeta deu mil vegades menys massiu (de no pas més de 10 tones) entrava en l’atmosfera terrestre, provocant una explosió considerable a uns 10 km d’alçada per damunt de Txeliàbinsk. L’esdeveniment tingué lloc el matí de divendres (09h15 hora oficial, 03h15 GMT) i ha quedat enregistrat per nombroses imatges des de les províncies russes de Txeliàbinsk, Sverdlovsk, Orenburg i la província kazaka de Kostanay. També han quedat registrats el sons i els efectes de l’ona expansiva. És precisament la trencadissa de vidres la que ha produït la major part dels ferits. Un total de 700 persones han sol·licitat assistència mèdica a conseqüència de l’impacte. Unes 112 persones han estat ingressades en hospitals de la província de Txeliàbinsk.

Aquest fet torna a mostrar les insuficiències de l’actual sistema de detecció de meteors. Només en una ocasió, en el cas del 2008 TC3, de 80 tones, fou possible la detecció prèvia (amb 20 hores d’antelació).

Aquesta entrada ha esta publicada en 2. La Terra. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada