La Curiosity ja és a Mart

Des de fa unes hores, la Curiosity ja ha pres terra al planeta Mart, en la localitat triada, prop del Mont Sharp, en l’anell muntanyós que envolta el cràter Gale. La Curiosity té com a prioritat l’exploració geològica d’aquests terrenys. El cràter Gale es va formar arran d’un impacte a començament de l’era Amazoniana, fa uns 3.000 milions d’anys. El mont Sharp i d’altres elevacions foren el resultat de l’acumulació de dipòsits expel·lits en aquell impacte. Els estrats dels terrenys que explorarà la Curiosity informen, doncs, dels períodes anteriors a l’impacte (eres Noaquiana i Hesperiana).

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada