Port-au-Prince pateix el terratrèmol més destructiu des del segle XVIII

Port-au-Prince va patir dos grans terratrèmols en el segle XVIII: el 18 d’octubre del 1751 i el 3 de juny del 1770. En tots dos casos, la ciutat sencera va col·lapsar. El terratrèmol del 12 de gener del 2010 s’ha esdevingut en una ciutat molt més poblada. La destrucció és similar, però el balanç de víctimes mortals és de 100.000 persones.

La illa d’Haïti havia patit dos altres grans terratrèmols, el 7 de maig del 1842 (que afectà sobretot el nord de l’illa, i destruí Cap-Haïtien), i el 1946, que afectà bàsicament la República Dominicana.

La responsable d’aquests terratrèmols és el sistema de falles d’Enriquillo-Plantain Garden. Ja en el 2006, s’havia advertit de la possibilitat d’un nou terratrèmol. El fet que la falla fos completament tancada i que hi hagués poca activitat sísmica en els darrers 40 anys, feia suposar als geòlegs l’existència d’un alt risc d’activitat sísmica a Port-au-Prince.

Però la predicció sísmica no pot concretar dates, la qual cosa dificulta la presa de mesures preventives. Això és encara més greu en el cas d’Haïti, degut a la pobresa del país.

Lligams:

Informació geològica sobre el terratrèmol

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada