Avui fa 400 anys: Galileu presenta el seu model de telescopi a les autoritats venecianes

El 25 d’agost del 1609, Galileo Galilei, resident a Pàdua, de 45 anys, viatja a Venècia per presentar a una comissió oficial el seu disseny de telescopi. Ja és pràcticament el disseny amb el qual Galilei descobrirà, el mes de gener del 1610, els quatre satèl·lits principals de Júpiter. El telescopi de Galilei es basa en dissenys anteriors, principalment neerlandesos. La magnificació del telescopi de Galilei i el fet que, a diferència d’altres dissenys, incorpori la reinversió de la imatge (per tal de no veure les coses cap per avall), farà que els venecians rebin satisfactòriament l’invent, particularment de cara al seu ús per veure les coses de mar i de terra, i amb la ment en les guerres per mantindre el seu imperi colonial. Oferiren Galilei una pensió vitalícia, a canvi de treballar al seu servei. La venda de telescopis confeccionats artesanalment per Galilei serà una font d’ingressos pel ja prestigiós matemàtic i físic.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada