El mòdul d’aterratge de l’Apol·lo 11: una taqueta blanca, 40 anys després

De moment aquesta és la millor imatge que ha pogut fer el Lunar Reconaissance Orbiter (LRO) del mòdul d’aterratge de l’Apol·lo 11 que, avui fa 40 anys, esdevingué la primera nau tripulada en tocar de peus a la Lluna. Són, de fet, les primeres imatges d’aquest lloc, probablement el més emblemàtic de la moderna disciplina de l’arqueologia lunar. Se’ns ha promès que futures imatges tindran un grau de ressolució tres o quatre vegades més elevat. En la superfície lunar 40 anys no són res, i tot ha quedat pràcticament tal com era en el moment que s’enlairà (és una forma de parlar) la part del mòdul que transportava Neil Armstrong i Buzz Aldrin de nou cap al vehicle orbital on els esperava Michael Collins. L’Apol·lo 11 no fou la primera nou en viatjar la Lluna ni tampoc no seria la darrera. Però fou la primera en fer camina tripul·lants per un altre planeta. Ni que sigui un planeta satèl·lit, germà pobre del nostre, a tres dies de viatge.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada