Oligoquet colonial formador de tubs irromp a les notícies amb un vídeo viral

Unes imatges preses per una càmara robòtica en una claveguera de Cameron Village (Raleigh, North Carolina):

En les darreres hores, en forma de vídeo viral, aquestes imatges han donat la volta al món. Què dimonis són aquestes criatures? Val a dir que els criptozoòlegs ja es fregaven les mans. I, fet i fet, a primer colp d’ull, davant del nostre desconeixement, això és carn de criptozoologia. Més agosarats eren els que parlaven d’una criatura extraterrestre… en el raonament que s’assemblava a la nostra imatge d’una criatura alienígena. És clar que oblidaven un petit detall: la nostra imatge de criatura alienígena poa directament de la zoologia d’invertebrats.

Des de Deep-Sea News ofereixen una resposta més senzilla. Senzilla, depèn de com es miri, ja que ens obligarà a repassar una mica de taxonomia. Segons Timothy S. Wood, el més probable es que es tractin de colònies de Tubifex o d’un gènere proper. Aquests Tubifex són cuc anèlids oligoquets, però a diferència dels oligoquets més coneguts (els cucs de terra) tenen dues característiques: la capacitat de formar tubs i la capacitat de formar colònies. Els cucs tubifícids són habitants del fons d’aigües marines i continentals, i constitueixen un punt de partida per nombroses cadenes tròfiques. Metabòlicament cal destacar la seva capacitat de sobreviure en condicions d’hipòxia. Esperem que el vídeo viral sigui un esperó per aprofundir més en el cicle biològic i en el metabolisme anaerobi, així com en les relacions simbiòtiques amb bacteris, d’aquests simpàtics cucs.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada