El dia de la ventada

 

Els forts vents que fuetegen el Barcelonès han assolit avui unes velocitats i unes violències rarament recordades. El Servei Meteorològic de Catalunya alertava de la situació. La caiguda de cistells des de balcons, testos buits que volen, barreres que tomben, despreniments, etc., eren només alguna de les amenaces que planaven i que fan anar de bòlit els serveis d’emergències.

 

Branques caigudes dels eucaliptus de l’Avinguda de Tarragona, a l’alçada del Parc de l’Escorxador

http://video.google.es/videoplay?docid=6143874525732366903 

La tempesta de vent ‘Klaus’ 

Les tempestes de vents europees són un exemple de ciclons o anticiclons extratropicals. D’acord amb la nomenclatura de la Universitat Lliure de Berlin, la tempesta del 24 de gener rebria el nom de ‘Klaus‘. L’avantatge d’aquest sistema de nomenclatura és que permet fer un millor seguiment del fenomen mentre es produeix i contribueix també a la conscienciació posterior sobre el perill d’aquesta mena de tempestes (i la funció dels sistemes d’alerta).

El nucli de Klaus (línia vermella) creuà Occitània des de la matinada del dia 24 fins al migdia. Els efectes, no obstant, van sentir-se des de Normandia fins a Alacant.

[Actualització a les 13.13 del 26.01.2009]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada