Edgar Allan Poe fa 200 anys

Ocupats com som en el 12 de febrer, quan s’escaurà els 200 anys de Charles Darwin (i d’Abraham Lincoln) se’ns havia passat que avui, 19 de gener, Edgar Allan Poe fa 200 anys. Entrem, doncs, en el Tercer Segle de Poe. Poe va morir als 40 anys, quan Darwin era un naturalista gairebé desconegut pel gran públic i Lincoln era considerat un polític acabat per la seva posició reàcia a la guerra amb Mèxic. El torturat Poe que moria el 1849, a més, no gaudia de gaire fama com a literat, si bé els col·legues havien reconegut sempre la seva capacitat com a crític literari. La imatge i la vida tràgica de Poe preludien l’asfíxia de les societats urbanes de les generacions posteriors (atenuada, cal dir-ho, per l’higienisme). L’obsessió, real o literària, de Poe per no ser soterrat viu, es transmuta en els nostres dies electroencefalogràfics per no romandre mort de cos present més temps del necessari.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada