La IUPAC confirma la descoberta dels darrers elements del període 7

En acabar l’any, la IUPAC-IUPAP confirmaven en un comunicat la descoberta/síntesi dels darrers elements químics pendents del període 7 de la taula periòdica: els elements 113, 115, 117 i 118. Ara s’obre un període per tal que els qui tenen la prioritat proposin noms i símbols que substitueixen els provisionals.

Per a l’element 113, la prioritat correspon al grup japonès RIKEN. Per als elements 115, 117 i 118, la prioritat correspon al consorci format per l’Institut Conjunt de Recerca Nuclear de Dubna, el Laboratori Nacional Lawrence de Livermore i el Laboratori Nacional d’Oak Ridge, encara que pel que fa a l’element 118 tan sols comptaran Dubna i Livermore.

Així doncs, d’aquí a uns mesos esperem que podrem continuar la sèrie dels Empèdocles Moderns a Desdelamediterrania.cat, bo i incloent tots aquests elements amb els noms i símbols definitius.

Aquesta entrada ha esta publicada en 1. L'Univers. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada