La Llista Vermella de la Unió Internacional de Conservació de la Natura

Enguany la Llista Vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (IUCN) fa 50 anys. La nova edició inclou un total de 76.199 espècies, de les quals 22.413 són amenaçades d’extinció. En la llista vermella cada espècie és classificada en una de les següents categories: 1) preocupació menor (LC); 2) relativament amenaçada (NT); 3) vulnerable (VU); 4) en perill (EN); 5) críticament en perill (CR); 6) extingida en estat salvatge (EW) i 7) extingida. La llista cobreix espècies animals i vegetals (plantes i fongs) i ofereix informació sobre les poblacions i les necessitats d’hàbitats. En cada edició hom treballa amb un nombre creixent d’espècies, amb la mira posada a assolir les 160.000 espècies en el 2020, i que la llista cobreixi tota la diversitat biològica d’una manera més profunda que no pas ara (massa centrada en mamífers, amfibis, ocells, coralls o coníferes).

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada