Lactància materna i mobilitat social intergeneracional

Amanda Sacker, Y. Kelly, M. Iacovou, N. Cable i M. Bartley publiquen un article a Archives of Disease in Childhood sobre quins són els mecanismes que expliquen la correlació entre lactància materna i mobilitat social intergeneracional. Es tracta d’un estudi longitudinal que analitza dues cohorts de persones nascudes a Gran Bretanya, la primera nascuda durant una setmana del 1958 (17419 persones) i la segona nascuda durant una setmana del 1970 (16771 persones). Concretament, Sacker et al. comparaven la “classe social” (definida pel Registrar General’s Social Class) que declarava el pare de cada subjecte als 10/11 anys de vida del subjecte, amb la que declarava el propi subjecte als 33/34 anys. L’esforç estatístic se centra en una voluntat de controlar altres factors per centrar-se en aquesta correlació.

Els resultats mostren que els individus que havien rebut llet materna tenien més probabilitat d’haver “pujat” en l’escala social, mentre també tenien menys probabilitat d’haver-hi “davallat”. Un 36% de la correlació entre lactància i mobilitat social intergeneracional s’explicaria per marcadors psicològics del propi subjecte, tant tests cognitius com tests d’estrès emocional. El fet que els resultats del 1958 i del 1970 siguin similars, reforça la solidesa d’aquesta troballa.

Els autors reconeixen que les dades no els permeten diferenciar si les diferències positives en capacitat cognitiva i resistència a l’estrès emocional es troben realment en la llet materna o en el contacte físic entre el lactant i la mare.

Aquesta entrada ha esta publicada en 5. La Intel·ligència. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada