Roderic Guigó i Eurovegas

Roderic Guigó és un dels noms més destacats de la bioinformàtica catalana. A mitjan dels anys 1990, els seus cursos sobre introducció a internet a la Universitat de Barcelona formaren tota una generació de biòlegs quan aquesta eina tot just deixava l’època del bressol. Més tard, ja convertit en un dels fitxatges més rendibles de la Pompeu Fabra, arribarien les seves contribucions a la computació genòmica, que es perllonguen fins els nostres dies.

En una època on no manquen persones en el món acadèmic que semblen instal·lades en una torre d’ivori, és bo també comprovar que, com sempre, Guigó no és aliè a la realitat política del país.

Crec que paga la pena reproduir una lletra que Guigó ha enviat a importants rotatius del país, els quals no han gosat publicar-la:

El govern de la Generalitat promou la instal·lació del complex EuroVegas al voltant de la ciutat de Barcelona. Segons el president, aquest projecte és crucial per al benestar futur del nostre país i conduirà a la creació de milers de llocs de treball. L’any 1931, eljoc va ser legalitzat a l’estat de Nevada i va comencar la construcció de casinos a la ciutat de Las Vegas. Durant els anys quaranta, Las Vegas (i l’estat de Nevada) es va convetir en una atracció turística mundial lligada al joc.

Avui, setanta anys després, l’estat de Nevada ocupa la posició 46, entre els 50 estats de la Unió, pel que fa a la qualitat de les escoles; la número 42 pel que fa a la salut dels ciutadans, i la número 45 pel que fa a la proporció de joves amb títol universitari. D’altra banda, ocupa la tercera posició en nombre de crims violents i la segona en nombre d’execucions hipotecàries. Irònicament, ocupa la primera posició pel que fa a desocupació: és, amb diferència, l’estat amb l’índex d’atur més alt de tota la Unió.

Roderic Guigo
(1) Centre de Regulacio Genòmica
(2) Universitat Pompeu Fabra

“Hem de tenir la ment oberta. Pero no tant que se’ns caigui el cervell.” Richard Feynman

Aquesta entrada ha esta publicada en 6. La Civilització. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada