28 d’abril: Diada per la Salut i Seguretat en el Treball

Segons les dades de l’Organització Internacional del Treball (OIT) cada any moren 2.300.000 persones a causa d’accidents laborals i de malalties professionals. Pel que fa als Països Catalans, les estadístiques de sinistralitat i mortalitat del 2010 (200 morts, 250.000 sinistres) són més elevades que les del 2009, malgrat la forta crisi de desocupació.

En un comunicat, la Coordinadora Obrera Sindical ens recorda un deure com a treballadors:

Hem de demostrar, fer visibles i denunciar totes les formes amb les que se’ns perjudica la salut a la feina. Productes químics, ambients físics de treball, postures forçades i manca d’ergonomies, ritmes, destalls, torns o treball nocturn, l’assetjament moral o sexual…

Per això la COS aquest 28 d’abril tornem a demanar a les treballadores i treballadors, als nostres afiliats i afiliades, delegats i delegades, seccions sindicals, unions locals… a prendre consciència, a estudiar quines són les causes de la pèrduda de salut i la sinistralitat a les nostres feines, a proposar canvis i millores, i concretar formes de realitzar-les, amb el nostre suport, acció i formació. I sobre tot a fer pràctica activa de la solidaritat amb els i les companyes accidentades, malaltes o agredides, a denunciar-ho i a fer-ho públic.

Hem de portar als talls eixes denúncies, mostrar i denunciar les misèries i indignitats, i des de cada indret on siguem i més enllà, col·lectivitzar aquesta problemàtica, per defensar la nostra salut i combatre les agressions, per avançar en la creació de dinàmiques de conscienciació, mobilització… DE CANVI!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

28 d’abril: Diada per la Salut i Seguretat en el Treball

Segons les dades de l’Organització Internacional del Treball (OIT) cada any moren 2.300.000 persones a causa d’accidents laborals i de malalties professionals. Pel que fa als Països Catalans, les estadístiques de sinistralitat i mortalitat del 2010 (200 morts, 250.000 sinistres) són més elevades que les del 2009, malgrat la forta crisi de desocupació.

En un comunicat, la Coordinadora Obrera Sindical ens recorda un deure com a treballadors:

Hem de demostrar, fer visibles i denunciar totes les formes amb les que se’ns perjudica la salut a la feina. Productes químics, ambients físics de treball, postures forçades i manca d’ergonomies, ritmes, destalls, torns o treball nocturn, l’assetjament moral o sexual…

Per això la COS aquest 28 d’abril tornem a demanar a les treballadores i treballadors, als nostres afiliats i afiliades, delegats i delegades, seccions sindicals, unions locals… a prendre consciència, a estudiar quines són les causes de la pèrduda de salut i la sinistralitat a les nostres feines, a proposar canvis i millores, i concretar formes de realitzar-les, amb el nostre suport, acció i formació. I sobre tot a fer pràctica activa de la solidaritat amb els i les companyes accidentades, malaltes o agredides, a denunciar-ho i a fer-ho públic.

Hem de portar als talls eixes denúncies, mostrar i denunciar les misèries i indignitats, i des de cada indret on siguem i més enllà, col·lectivitzar aquesta problemàtica, per defensar la nostra salut i combatre les agressions, per avançar en la creació de dinàmiques de conscienciació, mobilització… DE CANVI!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

28 d’abril: Diada per la Salut i Seguretat en el Treball

Segons les dades de l’Organització Internacional del Treball (OIT) cada any moren 2.300.000 persones a causa d’accidents laborals i de malalties professionals. Pel que fa als Països Catalans, les estadístiques de sinistralitat i mortalitat del 2010 (200 morts, 250.000 sinistres) són més elevades que les del 2009, malgrat la forta crisi de desocupació.

En un comunicat, la Coordinadora Obrera Sindical ens recorda un deure com a treballadors:

Hem de demostrar, fer visibles i denunciar totes les formes amb les que se’ns perjudica la salut a la feina. Productes químics, ambients físics de treball, postures forçades i manca d’ergonomies, ritmes, destalls, torns o treball nocturn, l’assetjament moral o sexual…

Per això la COS aquest 28 d’abril tornem a demanar a les treballadores i treballadors, als nostres afiliats i afiliades, delegats i delegades, seccions sindicals, unions locals… a prendre consciència, a estudiar quines són les causes de la pèrduda de salut i la sinistralitat a les nostres feines, a proposar canvis i millores, i concretar formes de realitzar-les, amb el nostre suport, acció i formació. I sobre tot a fer pràctica activa de la solidaritat amb els i les companyes accidentades, malaltes o agredides, a denunciar-ho i a fer-ho públic.

Hem de portar als talls eixes denúncies, mostrar i denunciar les misèries i indignitats, i des de cada indret on siguem i més enllà, col·lectivitzar aquesta problemàtica, per defensar la nostra salut i combatre les agressions, per avançar en la creació de dinàmiques de conscienciació, mobilització… DE CANVI!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada