Vint anys de llençament del Telescopi Orbital Hubble

Avui es compleix el 20è aniversari del llençament del Telescopi Hubble. Aquesta prometedora eina ha complert realment les expectatives generades. I això que no hi van mancar uns problemes inicials que reduïren durant els primers anys la capacitat resolutiva de l’instrument. Això ha estat compensat, amb escreix, per l’allargament de la vida útil d’aquest observatori.

HubbleSite també va ser, ja a mitjan dels anys 1990, una de les webs pioneres més populars en matèria astronòmica. I així com Edwin Hubble (1889-1953) és recordat pels seus estudis sobre galàxies, també les imatges de galàxies del Telescopi Hubble són les més celebrades. Però fotografies com les fetes a Urà ens mostren la potència d’aquest telescopi, una potència deguda al fet que no es troba immers (com els telescopis convencionals) en l’atmosfera terrestre. Hi podem veure aquest planeta (que els antics no van poder veure mai) amb una precisió que tan sols supera la sonda Voyager 2, la qual visità aquell planeta l’any anterior al llançament del Hubble. I si la Voyager 2 tanca la primera etapa pionera de la cosmonàutica, el Hubble obre la segona. 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada