Fòrum Biocat: un encontre de la bioeconomia catalana

El Fòrum de la BioRegió arribà a una nova edició (la segona) aquest dijous 3 de desembre de 2009, que tindrà lloc, com l’anterior a Barcelona. La voluntat de la cita és esdevindre “la gran trobada del sector biotecnològic i biomèdic a Catalunya”, de forma que s’adreça al doble vessant del “sector empresarial i financer” i a “investigadors, gestors de centres i instituts de recerca i representants d’universitats i hospitals”. Dos vessants que, al parer dels organitzadors, són encara massa separats. Fins i tot en el cas de persones que, en la seva trajectòria o, inclús, en el propi moment present, tenen una pota a banda i banda, la dualitat és ben visible. La “comercialització del coneixement” que és una de les formes de la “translació del coneixement” presenta reptes no pas menys ciclòpics que la mateixa “generació del coneixement”. Com que la pròpia natura de la recerca, desenvolupament i innovacions basades en les ciències i tecnologies biològiques exigeix un flux efectiu de coneixement, i uns investiments com més va més considerables d’infrastructures i de recursos materials, la contradicció de determinades estratègies és massa evident. Part de les dificultats assenyalades són encarades en Llibre negre del Bioemprenedor, una de les dues taules redones de la Jornada. L’altra taula du per títol La BioRegió el 2015: un escenari de futur, ja que aquesta és una altra: a les dificultats immenses que presenta el mateix sector cal afegir les dificultats del marc econòmic i financer general. Amb la voluntat d’assenyalar cap a l’optimisme, enguany es convoca el primer lliurament dels Premis BioEmprenedor XXI, que vol ser el rostre visible dels primers resultats d’aquest “programa de creació d’empreses en l’àmbit de les ciències de la vida”. Els premis s’adrecen a projectes en una fase inicial, embrionària. El desig de molts participants i organitzadors de la Jornada és, sens dubte, que es facin realitats el somnis d’una bombolla bioeconòmica que, alhora que fa rendible els coneixements acumulats, serveixi també d’esperó per a una economia que confia en l’alta tecnologia per sortir del marasme.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada