Lluna, filla de Mónica i Verónica

El Diari Levante informa del naixement a València de Lluna, “la primera nena amb dues mares biològiques”. Les dues mares són Mónica i Verónica, i van recórrer a la Unitat de Reproducció Assistida de la Clínica Quiron de València. L’equip d’Elena Pau se’n va fer càrrec del cas, i el protocol fou aprovat per la Comissió de Reproducció Assistida, per tal “d’equiparar els drets de les parelles homosexuals als de les heterosexuals” en el camp de la maternitat i paternitat biològiques. Mentre Verónica donava òvuls, que foren fecundats in vitro amb un semen de donant anònim però traçable, Mónica era implantada amb l’embrió. Després de nou mesos de gestació, Mónica ha donat a llum a una nena que es dirà Lluna. El febrer del 2008 comentàvem en aquestes planes els protocols en desenvolupament per a la procreació biològica de parelles del mateix sexe. Allà ens referíem, fonamentalment, a la maternitat i paternitat cromosòmiques. En el cas de la Lluna, la maternitat cromosòmica correspon a la Verónica, i la paternitat cromosòmica al donat de semen. Val a dir, naturalment, que la maternitat gestacional i puerperal, així com la lactància, són part indestriable de la maternitat biològica. Tanmateix, des d’un punt de mira legal, la jurisprudència indica el caràcter distintiu de la maternitat puerperal. Finalment, en l’actual ordenament jurídic, no hi ha cap diferència, quant a la maternitat biològica i la maternitat adoptiva, de forma que, legalment i socialment, Lluna és filla igualment de Mónica i Verónica. En aquest darrer sentit, és clar, el cas de Lluna és lluny de ser el primer.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada