En la mort de Jordi Sabater Pi

Ahir, 5 d’agost, es va morir a Barcelona, tres dies després de fer 87 anys, Jordi Sabater Pi. Nascut, doncs, el 2 d’agost del 1922, Sabater Pi serà particularment recordat pels seus estudis naturalístics en el camp de la primatologia, i pel seu paper en la identificació i trasllat del goril·la albí Floquet de Neu (1964-2003). També hom ha valorat la seva força com a dibuixant científic, autor d’un material important no únicament des del vessant informatiu i didàctic, sinó també amb un notable valor artístic en ell mateix. La col·lecció Sabater Pi reflecteix les seves destacades aportacions en el camp de l’estudi del comportament animal i, particularment, dels primats (humans i no-humans). Ha estat també un divulgador incansable de la radicació de la humanitat (de l’espècie humana) en el conjunt més ample dels primats, i doncs de la nostra animalitat, tan sovint oblidada en nom d’un excepcionalisme no del tot infonamentat però que hem exagerat massa. Gent que el tractà en la vuitena dècada de la seva vida, recorda la seva qualitat humana i la capacitat per engrescar més d’un urbanita irredempt en l’interès per la història natural.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada