La caiguda de noms de l’Antic Testament als Estats Units al llarg del segle XX

Cal aprofitar les estonetes de connexió. I havia decidit de provar aquest cercador que li diuen Wolfram Alpha. He començat per provar algunes proteïnes de rellevància en els vasos sanguinis i realment sortia una informació (bàsicament genètica, de seqüències, etc.) interessant i força sòlida. Una bona introducció a la proteïna en qüestió, en definitiva. En provar la eNOS (l’òxid nítric sintasa endotelial) m’he trobat amb la lògica sorpresa: el cercador ho interpretava com el nom de persona Enos. I afegia en la resposta una interessant informació sobre una tendència secular als EUA: a partir dels anys 1930 el nom esdevé extraordinàriament rar. Recordem que Enos és el nom del fill de Seth i és l’únic nét d’Adam que és esmentat pel nom al Gènesis. Tot provant alguns altres noms bíblics (tant de patriarques com Enoch, com de profetes com Amos) hom assistia a corbes seculars de decreixements. Els gràfics compten únicament amb les dades posteriors als anys 1880, però ja ofereixen una idea clara de la situació. La Bíblia era una de les grans inspiracions alhora de posar noms a les criatures als Estats Units en el segle XIX, però al llarg del segle XX hom ha anat abandonant els noms més remots. Hi ha excepcions, és clar, com Elijah, però Elijah ha guanyat adeptes més per la influència dels Black Muslims que no pas per la "Bible Christianity".

Decreixement secular de l’ús del nom Enoch entre els nascuts als Estats Units.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada