Els titulars del pànic: La ‘grip catalana’ podria arrassar Europa

Els tabloids europeus s’havien afanyat a parlar de "grip espanyola" en referència al fet que el primer cas confirmat de l’actual brot de grip 2009/H1N1 s’ha esdevingut en un jove d’Almansa, estudiant de la Universitat de València, i que tot just havia retornat de Mèxic. Hores després arribaven les confirmacions dels primers casos a Escòcia. De mentres, altres estats europeus callaven, i només França i Itàlia s’afanyaven a descartar els casos escaiguts, respectivament, a Provença i al Vènet.

Fins ara tots aquests casos eren "importats", de gent vinguda feia poques hores o pocs dies de Mèxic. Però ara Vilaweb informa de sis casos confirmats en territori del Principat de Catalunya. En qualsevol cas es tracta del nombre més elevat de casos confirmats de qualsevol indret de forma d’Amèrica del Nord.

I encara hi ha més. Dels sis casos confirmats, una de les persones no ha estat recentment a Mèxic. Sí ho ha estat la seva parella (també un dels casos confirmats). Es tractaria, doncs, del primer contagi del virus escaigut fora de les àrees originàries del brot (el triangle format per Mèxic-Texas-Califòrnia).

D’aquesta forma, la regió de Barcelona constitueix, de manera provisional, el focus més important de la grip 2009/H1N1 fora de territori nord-americà. Tant és així que la premsa, ja abans de la confirmació dels casos, havia qüestionat la conveniència de celebrar, aquest cap de setmana, el Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit de Montmeló. Algú havia ironitzat que podria ser el primer esdeveniment esportiu de masses celebrat sense públic.

Les hores toquen. L’efectivitat dels serveis sanitaris dependents de les dues Generalitats ens pot fer una mala passada quant a imatge. No es tracta de silenciar res. Però, en haver fet els deures abans que no pas els altres, ara ens penjaran la medalla d’introductors de la grip a Europa.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada