On és el satèl·lit Kwangmyŏngsŏng-2?

D’acord amb fonts del programa espacial coreà, el satèl·lit Kwangmyŏngsŏng-2 segueix una òrbita de 40,6º d’inclinació respecte l’equador, amb un perigeu de 490 km i un apogeu de 1426 km. Per completar l’òrbita hi esmerça 1 hora i tres quarts. El satèl·lit emetria a la banda de 470 MHz les cançons de "Kim Il Sung" (un dels himnes de la guerra de Corea) i la dedicada al "general Kim Jong Il). El satèl·lit, no obstant, segons informen fonts russes, no ha estat detectat, amb la qual cosa es donen per bones les afirmacions que mai no va arribar a l’òrbita. No obstant, les mateixes autoritats coreanes havien declarat que el satèl·lit en qüestió era d’usos merament experimentals i que la missió també contemplava la capacitat com a míssil balístic intercotinental de l’Uhna 2 (el vehicle de llençament del Kwangmyŏngsŏng-2). Ara bé, cal recordar que qualsevol cohet dels que utilitza l’Agència Espacial Europea, la iraniana, la índia, la russa, etc., en les seves missions podria ser fàcilment adaptable per a usos militars.

En les reaccions internacionals, cal destacar la censura generalitzada del llençament (no tant del satèl·lit com del cohet). Rússia, Xina, Vietnam o Veneçuela han deplorat el llançament, si bé també s’han desmarcat dels discursos alarmistes dels Estats Units i dels seus aliats. Únicament Iran ha declarat que cada nació té dret a desenvolupar la seva cursa espacial.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada