L’Auditori de Caixa Sabadell acull un cicle de conferències sobre ciència i tecnologia del Nou-cents

Enguany l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) fa cent anys. Entre els actes previstos hi ha el Primer Cicle de Conferències sobre les Ciències Experimentals i la Tecnologia a les Terres de Parla Catalana al Segle XX. Sí, segle XX i no segle XXI, perquè de vegades és convenient mirar la tasca feta per saber cap a on anem.[@more@]

El Cicle de Conferències comença demà, a l'Auditori de Caixa Sabadell. Aquesta entitat coorganitza les conferències, en col·laboració amb la Secció de Ciències i Tecnologia de l'IEC. Així hi haurà:

– Física, química i matemàtiques (6 de febrer, a les 17h), a càrrec del físic i poeta David Jou, del químic Josep Font i del topòleg Manuel Castellet. Les tres xerrades faran un repàs dels grans projectes científics de la societat catalana del Nou-cents (des de l'Observatori Fabra fins al sincrotó) així com la interrelació entre ciència i indústria en el camp de la química.

– La mobilitat a Catalunya (13 de febrer, a les 17h), a càrrec de la geògrafa Carme Miralles i dels enginyers Àngel López i Marc Garcia. De nou, la perspectiva històrica ajuda a veure les tendències seculars en aquest àmbit, que no es redueixen simplement (però quasi) a la idea de "Catalunya-ciutat" que hom hauria pogut imaginar cent anys enrera.

– El territori a Catalunya (20 de febrer, a les 17h), a càrrec de l'arquitecte Joan Busquets i dels polítics Jean Glavany i Joaquim Nadal. Bàsicament se centraran en l'ordenació política de les aglomeracions urbanes.

– Les tecnologies de la informació i les comunicacions a Catalunya (27 de febrer, a les 17h), a càrrec d'Antoni Elías, Llorenç Valverde, Mateo Valero i Ferran Laguarta.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada