“Homo naledi” a l’Àfrica Austral de fa 2-3 milions d’anys

Amb molt d’interès se segueix avui l’article de Berger et al. on es descriu “Homo naledi”, com una de les espècies primerenques del gènere “Homo”. La descripció d’Homo naledi parteix de fòssils trobats a la Cambra Dinaledi, en el sistema de coves “Rising Star”, a Sud-àfrica, que correspondrien a un nombre mínim de 15 individus. En termes de massa corporal i estatura ens recorda a Homo habilis, però en termes de volum endocranial s’acosta més als australopitecs. És la morfologia cranial la que fa distintiva aquesta espècie, alhora que vinculada a d’altres formes primerenques del gènere Homo (Homo erectus, Homo habilis, Homo rudolfensis). La ma i canyell ja són típicament humans, com ho són el peu i les extremitats inferiors. Ara bé, el tronc, el muscle, la pelvis i la part superior del fèmur tenen un sabor australopitecí. La classificació serà segurament matèria de controvèrsia, però l’ensamblatge de Dinaledi constitueix el més gran que s’ha trobat a Àfrica corresponent a una única població.

Els 737 elements anatòmics parcials o complets trobats a la Cambra de Dinaledi

Aquesta entrada ha esta publicada en 4. L'Animal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada